Over cafetaria de Meyboom in Nijverdal

Aan het roer van De Meyboom staan Stefan Leusink en Ramon Stegenga. Ramon heeft al de nodige uren gedraaid in een cafetaria en stond te trappelen om een eigen onderneming te starten. Stefan deelde die droom. Ondernemen is hem met de paplepel ingegoten dankzij zijn vader die in de aardappels zit. De optelsom was snel gemaakt. Sinds 2015 runnen zij de cafetaria en lunchroom.

Cafetaria de Meyboom kreeg in 2017 de tweede prijs bij de AD Friettest en mocht
zich in 2021 de beste cafetaria van Overijssel noemen en tweede van Nederland.

Sfeervol en laagdrempelig

Zeg je Nijverdal, dan zeg je cafetaria de Meyboom. Dat weten bewoners, maar toeristen ook. De Meyboom aan de gelijknamige straat is al 60 jaar een begrip in Nijverdal. In 2015 bliezen Stefan en Ramon de cafetaria nieuw leven in. En dat zie je. Het restaurant groeit, het assortiment kreeg een update: de Meyboom onderging een ware gedaanteverandering.

De witte tegels en steriele uitstraling maakten plaats voor de goud en groene meubels in bohemian stijl. Dat maakt eten in De Meyboom sfeervol, met het laagdrempelige gevoel van de cafetaria die het altijd is geweest.

Kwaliteit en ambacht

Spareribs waarvan het vlees van het bot valt. Sleutelen aan de receptuur totdat we het perfecte ijs hebben. En investeren in nieuwe apparatuur om onze gasten bijvoorbeeld de lekkerste koffie te kunnen schenken. Bij de Meyboom zetten we net dat stapje extra. Niet alleen onze patat is huisgemaakt en vers, ook ons softijs is dat.

Sfeervol en laagdrempelig

Zeg je Nijverdal, dan zeg je cafetaria de Meyboom. Dat weten bewoners, maar toeristen ook. De Meyboom aan de gelijknamige straat is al 60 jaar een begrip in Nijverdal. In 2015 bliezen Stefan en Ramon de cafetaria nieuw leven in. En dat zie je. Het restaurant groeit, het assortiment kreeg een update: de Meyboom onderging een ware gedaanteverandering.

De witte tegels en steriele uitstraling maakten plaats voor de goud en groene meubels in bohemian stijl. Dat maakt eten in De Meyboom sfeervol, met het laagdrempelige gevoel van de cafetaria die het altijd is geweest.

Kwaliteit en ambacht

Spareribs waarvan het vlees van het bot valt. Sleutelen aan de receptuur totdat we het perfecte ijs hebben. En investeren in nieuwe apparatuur om onze gasten bijvoorbeeld de lekkerste koffie te kunnen schenken. Bij de Meyboom zetten we net dat stapje extra. Niet alleen onze patat is huisgemaakt en vers, ook ons softijs is dat.

Wij kunnen vertellen over de Meyboom, maar oordelen kun je het beste zelf. Kom eens langs of bestel.

Stefan koesterde de wens om een eigen onderneming te beginnen en kwam via zijn vader in aanraking met de sector. Die leverde namelijk aardappels aan de horeca. Niet gek dus dat hij dat nu ook voor De Meyboom doet. “We onderscheiden ons met de meest verse patat. De aardappelen komen van mijn vaders boerderij in Deurningen. Vervolgens schillen, snijden en bakken we de patat zelf. Verser kan niet.”

“Een cafetaria is van oudsher een plek waar rangen en standen er niet toe doen. Dat gevoel heb je ook in de Meyboom. Iedereen is welkom, iedereen is hier thuis.” – Stefan Leusink

 Eigenaar Ramon werkte bijna vier jaar in een cafetaria voordat de Meyboom op zijn pad kwam. Samen . “Kwaliteit staat voorop. We investeren in de nieuwste koffieapparaten en beste ijsmachines. Ik kan er echt van wakker liggen als een nieuwe receptuur het nét niet is. Doorgaan tot we de beste versie hebben, is dan de enige optie.”

“Alles wat wij onze gasten aanbieden, testen en proeven wij zelf eerst uitgebreid. Zo komen wij tot de .” – Ramon Stegenga